Minerale restauratieproducten op basis van kalk | Bofimex

Specialist in minerale restauratieproducten

De grootste drijfveer van een restauratiestukadoor is de wilskracht om van elke woning en ieder kantoor opnieuw een schitterende plek te maken om te wonen of te werken door het behoud en het herstel van cultureel erfgoed. Vakmanschap en materiaal bepalen of dat lukt. Wij vinden dat historische gebouwen in de best mogelijke staat behouden moeten blijven en herintroduceerden daarom het gebruik van eeuwenoude, minerale grondstoffen in de restauratiesector.

Bofimex: natuurlijke, hydraulische kalkmortels

De Bofimex kalkmortels zijn identiek aan de mortels die de laatste eeuwen werden toegepast in ons historisch erfgoed. Producten van ParexLanko zijn geschikt om te kaleien. Hierbij breng je een zeer dunne laag kalkpleister aan op de gevel, vaak op een ondergrond van metselwerk, wat de authenticiteit van het gebouw accentueert. Bofimex wordt succesvol ingezet voor nieuwbouw- en restauratieprojecten zoals het Scheepvaartmuseum, het Huis van Berlage en het Rijksmuseum. Bofimex bewijst dat resultaten uit het verleden wél garanties geven voor de toekomst. 

Totaalassortiment voor restauratie en nieuwbouw

Het specialistische Bofimex assortiment omvat naast de hydraulische kalkmortels en leem- en kleipleisters een aantal producten voor nieuwbouw- en restauratieprojecten. Of het nu gaat om zout- of graffitiproblemen: met Bofimex los je het op. Met onze restauratie speciaalproducten vervaardig je decoratieve cementlijsten voor binnen en buiten. Tras-kalkmortels Deze mortels zijn geschikt voor het trekken van cementlijsten en het gieten van ornamenten. Ze kenmerken zich door de snelle afbinding en bieden een hoge bescherming tegen schadelijke zouten. Saneringssystemen Soms bieden standaard kalkmortels onvoldoende duurzaamheid tegen vocht of schadelijke zouten. Op een aangetaste ondergrond gebruik je in dat geval saneerpleisters. Met behulp van diepgaand onderzoek laten we zien welk systeem het meest geschikt is: een vochtregulerende, zouttransporterende of een zoutbergende saneerpleister. Minerale verven en decoratieve afwerkingen Kalkverven kennen veel toepassingen: van het eenvoudig witten van muren en het schilderen van binnen- en buitenmuren tot decoratieve afwerkingen met als hoogtepunt het schilderen van fresco’s. Marmerimitaties spreken het meest tot de verbeelding en hebben een bijzonder esthetische uitstraling door het gebruik van speciale spaantechnieken. Hierdoor verkrijg je een glanzend oppervlak dat rijk is aan lichte en donkere nuances.

Ondersteuning bij keuze en verwerking

Bij de restauratie van historische panden is een deskundig onderzoek en onderbouwd advies noodzakelijk. Wij denken in maatwerkoplossingen en werken nauw samen met restauratiespecialisten. Bofimex integreert uitstekend met producten die vroeger werden toegepast. Zelfs in het geval van gebouwen die eerder met de verkeerde producten gerestaureerd zijn, helpt ons advies en assortiment bij het glorieuze herstel. 

Restauratie draait om details. Wij zijn de specialist in details, jóúw details

Advies nodig?

Onze klantenservice staat voor u klaar.

stuur een e-mailbericht via:

mail naar infocenter@strikolith.com
Top