Villa Veth, Hattem

Architect123DV Architecten Rotterdam
VerwerkerLenferink Afbouw BV Lemelerveld
SysteemStrikotherm OPEN
AfwerkingSpachtelpleister SILICONEN

Zwevend van tijd tot tijd

Tussen bos en uiterwaarden ligt een afwisselend landschap. Hoge, droge zandige duinen afgewisseld met heide, wilgenstruwelen en graslanden. Een ideale omgeving als je van het buitenleven houdt, zoals de bewoners van deze villa in Hattem.

De leefruimte van deze bungalow met bosgrond is maximaal op het zuiden gericht. Heerlijk zo, die zon op het terras. De glazen wand van de woonkamer naar de ruime patio toe is zo ontworpen dat de grens tussen binnen en buiten transparant is. Hierdoor kun je van binnenuit de tuin en de rest van de omgeving optimaal ervaren. Ook op herfstdagen is het er heerlijk vertoeven vanwege de grote luifel en de vloerverwarming.

Vanuit de carport gezien lijkt de bungalow te zweven. Het is een eenvoudige architectonische ingreep met een groot visueel effect. Het woonhuis oogt strak en abstract aan de buitenkant, maar heeft een warm en gezellig interieur. De meubels in de leefruimte zijn mee ontworpen. De keuken, berging, haard, piano en de geluidsapparatuur vormen één geheel met de kastenwand.

Dit woonhuis in Hattem heeft een abstract, gesloten karakter aan de entreezijde, maar opent zich naar de tuin via een grote uitkragende luifel. De gebogen glaswand van vloer tot plafond rond de woonruimte wordt alleen onderbroken door minieme kitvoegen. De ronde kolom buiten op het terras is met roestvrij staal bekleed en weerspiegelt daardoor de omgeving.

Het plafond van het grote overstek is opgebouwd uit het Strikotherm Open systeem. Een Calcium silicaatplaat is de geventileerde pleister drager. Een spanningsverdelende mortelweefsellaag met Strikotherm GW Plus en afgewerkt met Strikotherm Spachtelpleister Siliconen 1,5 mm zorgt voor een naadloze afwerking.