E-board Steenstrips

23 mei 2019

In samenwerking met onze partner Vandersanden lanceren wij het E-Board systeem!
E-Board® is een gecertificeerde totaaloplossing voor de renovatie, transformatie en nieuwbouw van gevels. Het duurzame en beproefde systeem bestaat uit een combinatie van EPS-HR200 isolatiepanelen, bevestigingsmaterialen en keramische steenstrippen. E-Board® biedt u een complete oplossing voor allerlei geveltechnische vraagstukken en uitdagingen.

E-Board® is een gecertificeerd isolatiesysteem voor de renovatie, transformatie en nieuwbouw van gevels. Het bestaat uit een beproefd systeem van EPS-HR200 isolatiepanelen, bevestigingsmaterialen en keramische steenstrippen. Dit zorgt voor een complete oplossing voor vele geveltechnische vraagstukken. Download hier de brochure!

Toepassingen
Nieuwbouw
E-Board® is een ideale oplossing voor nieuwbouw. De E-Board® isolatie kan rechtstreeks worden aangebracht op het binnenblad of het prefab-element. Hierdoor komt de spouw te vervallen, wordt de buitenmuur slanker en wint u aanmerkelijk aan vloeroppervlak. 
Transformatie
In het kader van de circulaire economie worden veel industriële en andere gebouwen herbestemd als woningen, flexkantoren of bijvoorbeeld culturele centra. Vaak vraagt dat om een transformatie van de panden naar huidige (BENG-) energie-normen. Het E-Board® gevelisolatiesysteem kan hierbij een cruciale rol vervullen. E-Board® biedt veel mogelijkheden voor een nieuwe of juist traditionele uitstraling van een gebouw ongeacht de onderliggende constructie.
Renovatie
E-Board® is geschikt voor alle bestaande situaties. Ideaal: u isoleert oudere gebouwen, woningen en bouwwerken en geeft ze een nieuwe gevel zonder afbreuk te doen aan de bestaande architectuur en het straatbeeld. 


Toepassing E-Board® paneel

De isolatiepanelen zijn tweezijdig te gebruiken. De E-Board® zijde met horizontale richels wordt gebruikt voor een gevoegd uiterlijk. De steenstrippen worden gemakkelijk in een vaste lagenmaat aangebracht en gevoegd. De platte rugzijde, de ZERO®-zijde, is geschikt voor een voegloosuiterlijk, bijzondere (verticale) metselverbanden en formaten. Beide zijden zijn voorzien van zigzagprofilering voor optimale lijmhechting.


Meer dan 100 kleuren
Vandersanden is veelgeprezen om zijn kwaliteit en rijke aanbod. Het gehele assortiment gevelstenen van Vandersanden is ook als ECO steenstrippen leverbaar. U heeft een ruime keuze voor het E-Board® systeem. Voor de afwerking van gevelhoeken, kozijn- en dagkanten en rollagen zijn volle hoekstrippen leverbaar, evenals de zogenaamde zool-strekstrippen (van de onderzijde van de baksteen). Zo wordt de gevel perfect afgewerkt.


1 EPS-HR 200 is stabiel, malgevormd en hierdoor vormvast en krimpvrij zodat geen scheurvorming optreedt
2 Gepatenteerde haak-las verbinding maakt dat de platen perfect in elkaar klikken
3 Dankzij de unieke samenstelling zijn de E-board® isolatieplaten 100% waterdicht
4 Inclusief alle toebehoren zoals PU-lijm, zwelband en bevestigingsmaterialen
5 Afwerking met Vandersanden keramische ECO baksteenstrippen
6 De E-Board® panelen worden direct op de ondergrond aangebracht met mortellijm en slagplugschroeven.
7 Zig-zag profilering voor 40% meer hechting
8 Op de vlakke ZERO®-achterzijde zijn alle metselverbanden mogelijk.


BRL attest
Vandersanden ontving voor zijn E-Board® systeem ook het nieuwe BRL 1336 attest. De BRL 1336 geeft als eerste richtlijn de mogelijkheid om cementgebonden verlijming van o.a. keramische strippen op een EPS ondergrond te beoordelen. E-Board® was ook al een hele tijd voorzien van de gekende ATG-certificering. Beide attesten zijn onderaan de pagina te downloaden.

Bekijk voor meer informatie over het systeem hier de brochure.

Top