Woningeigenaren: profiteer van isolatiesubsidies in 2022

04 november 2021

Het kabinet maakt in 2022 ruim 1,3 miljard euro vrij voor de verduurzaming van woningen en gebouwen. 514 miljoen euro daarvan is beschikbaar voor het versneld isoleren van woningen. Gevelisolatie speelt daarin een grote rol. Dat maakt de subsidies zeer interessant voor woningcorporaties. Ontdek wat deze subsidies inhouden en hoe u ervan profiteert. 

Aanleiding: in 2050 onafhankelijk van aardgas

Het gebruik van aardgas voor gebouwverwarming moet drastisch omlaag. De Rijksoverheid wil dat Nederland in 2050 niet meer afhankelijk is van aardgas. Daarvoor is het onder meer belangrijk dat gebouwen beter geïsoleerd zijn. Daarom komt het kabinet nu met een nationaal isolatieprogramma, om de woningisolatie te versnellen. Daarvoor trekt het 514 miljoen euro uit.

Tip: profiteer van subsidie op buitengevelisolatie

Die subsidie maakt het extra aantrekkelijk om in 2022 buitengevelisolatie aan te brengen. Want duurzaamheid en buitengevelisolatie gaan hand in hand. Niet voor niets kiezen jaarlijks duizenden mensen en vele corporaties ervoor om de buitengevel te isoleren. Het biedt veel voordelen:

✓ minder tocht in de woning
✓ aanzienlijke kostenbesparing
✓ geen vocht en schimmel meer
✓ buitengeluid wordt gedempt
✓ nieuwe uitstraling van de woning
✓ waardestijging van de woning
✓ kan perfect gecombineerd worden met een geïsoleerde spouw (bouwjaar voor 1945)

Subsidiebedrag per vierkante meter

De subsidie wordt verstrekt per vierkante meter, met per isolatiemaatregel een minimum- en maximumoppervlakte. Ontdek op welk subsidiebedrag u kunt rekenen:

tabel subsidiebedragen v3.png

Systemen met karakter

Onze gevelisolatiesystemen zorgen voor een aangenaam en evenwichtig woon- en werkklimaat. Een Strikotherm gevelisolatiesysteem pakt het gebouw van buitenaf in en vormt de 'jas' van het gebouw.

Meer over onze systemen

Subsidies en maatregelen

Er zijn verschillende maatregelen en subsidies voor het isoleren van woningen en gebouwen. Daarover vindt u meer informatie via de Belastingdienst en RVO:

Terugverdientijd isolatie

Investeren in isolatie is dus zeer de moeite waard. Maar hoe zit het met de terugverdientijd? Hieronder een gemiddelde per soort isolatie:

  • Spouwmuurisolatie: terugverdientijd 3 jaar
  • Dakisolatie: terugverdientijd 5 tot 7 jaar
  • Vloerisolatie: terugverdientijd 7 tot 10 jaar
  • Gevelisolatie: terugverdientijd 13 jaar
  • Kruipruimte-isolatie: terugverdientijd 5 jaar


Top