Maak gebruik van Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen

13 mei 2022

Sinds 1 april 2022 kunnen private verhuurders gebruikmaken van de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen. Verhuurders kunnen hierdoor tot 6.000 euro subsidie per woning ontvangen, die kunnen worden ingezet voor verduurzaming en isolatie van de woning. Gevelisolatie speelt daar een grote rol in.

De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) moet verhuurders in de private sector helpen om te verduurzamen. Naar schatting komen zo’n 330.000 woningen van private verhuurders in aanmerking voor deze subsidieregeling.

De SVOH is bedoeld voor de volgende 2 doelgroepen:

  • Verhuurders met maximaal 100 huurwoningen onder de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector. Deze verhuurders kunnen een aanvraag doen voor maximaal 50 woningen
  • Verhuurders met huurwoningen boven de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector, waarvan de huur bij aanvang van het huidige huurcontract onder de toenmalige liberalisatiegrens viel. Deze verhuurders mogen voor een onbeperkt aantal woningen SVOH aanvragen.

Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u een compleet overzicht van de SVOH en kunt u een aanvraag indienen voor de subsidieregeling. 

Kies voor een gevelisolatiesysteem 

Duurzaamheid en buitengevelisolatie gaan hand in hand. Niet voor niets kiezen jaarlijks duizenden mensen en vele corporaties voor het isoleren van de buitengevel. 

Het biedt enorm veel voordelen:
✓ Aanzienlijke kostenbesparing
✓ Nieuwe uitstraling woning
✓ Waardestijging van de woning
✓ Licht in gewicht, geen constructieve aanpassingen
✓ Kan perfect gecombineerd worden met een geïsoleerde spouw (bouwjaar voor 1945)
✓ Verschillende afwerkingen kunnen worden gecombineerd zoals keramische baksteenstrips, stucwerk en/of tegels

Isolatiemaatregelen kiezen

Door uw dak, gevel, vloer of hoogrendementsglas kan je je huis isoleren. Voor sommige van deze maatregelen geldt een lager BTW-tarief op de materialen of een goedkope lening voor de financiering.

subsidiemaatregelen 2022

Systemen met karakter

Onze gevelisolatiesystemen zorgen voor een aangenaam en evenwichtig woon- en werkklimaat. Een Strikotherm gevelisolatiesysteem pakt het gebouw van buitenaf in en vormt de 'jas' van het gebouw.

Meer over onze systemen

Top