IKC MMiXX, Leidschendam

ikc-mmixx-leidschendam

Leidschendam

Systeem

COMFORT

Architect

DP6 Architectuurstudio

Verwerker

Stukadoors- en Afbouwbedrijf M. van der Looy
IKC MMiXX, Leidschendam
Een Integraal Kind Centrum (IKC) is een voorziening voor kinderen van 0-12 jaar. In 2019 is met DP6 architectuurstudio uit Delft een overeenkomst aangegaan voor het ontwerp van de nieuwe school.

Basisschool De Wegwijzer stond op een belangrijk kruispunt met tal van kansen en mogelijkheden voor vernieuwing. Waar de school vroeger nog was opgeknipt in twee gebouwen en twee teams, is op de nieuwe locatie één gebouw, één team, één visie worden gevormd. Samen met het kinderdagverblijf Partou ontstaat er een Integraal Kindcentrum. Een IKC dat onderscheidend is en uniek, waar een pedagogisch en didactisch doorlopende leerlijn is en waar in een huiselijke sfeer de kinderen brede ontwikkelingsmogelijkheden worden geboden.

Een deel van het bestaande gebouw op deze locatie wordt gehandhaafd en voegt zich samen met de nieuwbouw in de structuur van de wijk. De warme, open uitstraling van het gebouw zorgt voor een omgeving waar leerlingen in een knusse, huiselijke sfeer zelfstandig aan de slag kunnen. Leuke koppeling; de gemetselde muren zijn voorzien van Saint-Gobain Weber Beamix doorstrijkmortel!

© michel kievits fotografie

TOEGEPASTE PRODUCTEN OP DIT PROJECT

Advies nodig?

Onze klantenservice staat voor u klaar.

stuur een e-mailbericht via:

mail naar infocenter@strikolith.com
Top