Nedinsco fabriek, Venlo

nedinsco-fabriek

Venlo

Systeem

COMFORT

Architect

Diederendirrix te Eindhoven

Aannemer

BAM te Eindhoven
HERBESTEMMING RIJKSMONUMENT NEDINSCO

In de vroege jaren twintig van de vorige eeuw werd in opdracht van Carl Zeiss begonnen met de bouw van de Nedinsco fabriek. Markant onderdeel was de 36 meter hoge torenconstructie. Ook het gebruik van moderne materialen als beton, staal en glas was opvallend te noemen. Bij het ontwerp voor de restauratie heeft architect diederendirrix optimaal rekening gehouden met de historie van het complex, het materiaalgebruik, de kleuren en het transparante karakter. Diederendirrix omschrijft het complex als een bijzonder voorbeeld van industriële architectuur dat met licht en ruimte wordt gerekend tot de Nieuwe Zakelijkheid.

 Het prestigieuze pand herbergt 27 startersappartementen en diverse commerciële ruimtes waarin onder meer de gemeente Venlo en Omroep Venlo hun intrek hebben genomen. Het volledige pand is voorzien van een jas van Strikotherm wat ervoor zorgt dat het gebruiksoppervlak onaangetast is gebleven:
• De opwaardering van de gevels en de gewenste verhoging van het comfort vroegen om een passende oplossing. Het Strikotherm gevelisolatiesysteem past perfect bij het ontwerp en zorgt derhalve voor een aansluitende synergie.
• Strikolith Pearlcoat is even duurzaam als onderhoudsvriendelijk. Het afparelende effect zorgt voor vertraging van het vervuilingsproces van de gevel.

 De restauratie van de Nedinsco fabriek is met zeer veel respect voor de historie uitgevoerd. Van de kleine gerestaureerde ramen in het trappenhuis tot de originele kleuren en vormgeving van de gevels. Het eindresultaat is te danken aan de goede samenwerking tussen de diverse betrokken partijen. Het gebouw is met zijn stedelijke mix voor wonen, werken, cultuur en ontspanning opnieuw een icoon voor Venlo
TOEGEPASTE PRODUCTEN OP DIT PROJECT

Advies nodig?

Onze klantenservice staat voor u klaar.

stuur een e-mailbericht via:

mail naar infocenter@strikolith.com
Top