Finest of Ockenburg, Den Haag

ArchitectMix Architectuur
VerwerkerLT Afbouw
AannemerGiesbers Rotterdam Bouw b.v
SysteemStrikotherm COMFORT
AfwerkingStrikotherm Natuursteenafwerking Geopietra

The Finest of Ockenburgh in Den Haag, een omvangrijk nieuwbouwproject met een bijzondere natuurlijke uitstraling. Niet alleen door de groene ligging tussen ‘puinduinen’ en bos, maar zeker ook door de kwalitatief hoogwaardige gevelafwerking: Strikotherm gevelisolatie met Geopietra steenstrips.

De luxe woongebouwen zijn voorzien van een plint, bestaande uit het Strikotherm gevelisolatiesysteem COMFORT, met als afwerking Geopietra steenstrips van The Flagstone Company. Alles vakkundig aangebracht door Stukadoors- & afwerkbedrijf LT Afbouw B.V. Een resultaat om trots op te zijn. We spraken de drie partijen over hun succesvolle samenwerking bij dit bijzondere project.

Bewust partnership

Op het moment dat de aanvraag voor de gevelafwerking bij LT Afbouw binnenkwam, wist calculator Bas Castien direct dat Strikolith en The Flagstone Company de aangewezen partijen waren om dit mee aan te vliegen. “We werken al heel lang samen met Strikolith en dat gaat altijd naar tevredenheid. Ook hadden we destijds (2017 red.) al een aantal villa’s gerealiseerd met The Flagstone Company, wat ook soepel was verlopen. Met die samenwerking zat het dus wel goed”, aldus Bas.

“Daarnaast hebben de Strikotherm gevelisolatiesystemen van Strikolith in combinatie met Geopietra-afwerking de mogelijkheid tot een 10-jarige niet aflopende verzekerde garantie. Dat maakt dit systeem juist zo goed. Er lag al een offerte van een andere partij, maar die kon deze garantie niet bieden, dus in dat opzicht had deze combinatie ook een streepje voor. Het was dan ook een bewuste keuze.”

“Strikotherm met Geopietra biedt opdrachtgevers een verzekerde garantie. Dit buitengevelisolatiesysteem wordt ook wel het Abitasistema genoemd, uniek en doorsslaggevend in de BeNeLux”

Succes verzekerd

Edward Op ’t Einde, projectmanager Strikolith, vervolgt: “We ontdekten dat het reeds aangeboden systeem niet voldeed aan de gestelde eisen voor garantie. Het Strikotherm-systeem voldoet hier wel aan. Wij bieden namelijk een gecertificeerd systeem met een KOMO-Attest met de bijbehorende gecertificeerde verwerker, in dit geval LT Afbouw, die volgens het projectgebonden uitvoeringadvies van Strikolith met Geopietra-afwerking verwerkt. Dus dat was appels met peren vergelijken. Dan gaan we met elkaar in overleg om te kijken wat wij kunnen bieden en hoe we dit kunnen aanvliegen. Door goed samenspel, goede onderlinge communicatie en snel schakelen hebben we het project naar ons toe kunnen trekken.”

“Wat ook helpt, is dat Strikolith altijd meteen tot actie overgaat,” vult Dennis van Bussel, verkoopleider bij The Flagstone Company, aan. “In dit geval kwam de architect ook in onze showroom, waar we twee borden met Geopietra samples hebben gemaakt. Vrij snel daarna hoorden we dat we het project hadden binnengehaald. Dat snelle schakelen werkt dus in het voordeel van ons allemaal.”

Strikolith staat naast je

Als gerenommeerd fabrikant en leverancier van gevel-, wand- en plafondafwerkingen heeft Strikolith zijn sporen reeds verdiend. Het bedrijf acteert vanuit de gedachte dat vier ogen meer zien dan twee. “We staan echt naast de klant,” licht Edward toe. “We bieden passend advies, goede service en meer. We denken mee en fungeren als deskundige sparringpartner. We houden van samenwerken en gaan dit dus ook nooit uit de weg. Samen met onze klanten en partners leveren we projecten op waar we met z’n allen trots op zijn.”

Zowel Bas als Dennis ervaart dit ook zo. Bas: “Met behulp van Strikolith zijn we groter geworden in bijvoorbeeld onze KOMO-certificering. Het is een bedrijf met korte lijntjes en daar hou ik van. Als ik iemand moet hebben, wil ik iemand die verstand heeft van zaken en dat is bij Strikolith gewoon zo. Wij kijken nooit naar het merk, maar naar de samenwerking. En we hebben nu eenmaal de beste samenwerking met Strikolith.”

“Vanaf het eerste moment voelde deze driehoek al goed”

“Wij doen eigenlijk bijna alles met Strikolith”, aldus Dennis. “We overleggen veel met elkaar, zelfs maandelijks. In ons geval veel met Claudia (Claudia Koppenhagen, project adviseur bij Strikolith, red.): welke projecten lopen er, wat speelt er, hoe kunnen we dit aanpakken … Met Edward zit ik sowieso op één lijn met hoe we projecten aanvliegen. We bijten ons er allebei in vast en laten dan niet meer los. De samenwerking is gewoon heel goed.”

De goede communicatie onderling ziet Dennis ook als een van de succespunten van de samenwerking met LT en Strikolith. “Vanaf moment één voelde deze driehoek al goed. Beide partijen zijn gewoon heel prettig om mee te werken. Ik heb niet veel projecten gedaan waarbij de communicatie zo goed was als hier. Als mensen een klik met elkaar hebben, gaat samenwerken sowieso makkelijker en dat was in dit geval ook zo.”

Geopietra & Strikotherm: duurzaam én luxe

The Finest of Ockenburgh kenmerkt zich door het gebruik van duurzame, natuurlijke materialen, vloerverwarming (en koeling), een moderne luchtwarmtepompinstallatie en triple beglazing, wat zorgt voor de invulling van de hoge milieu- en duurzaamheidsambitie. De Geopietra steenstrips in combinatie met Strikotherm gevelisolatie sluiten naadloos (letterlijk en figuurlijk!) op deze ambities aan. Het systeem combineert exclusieve en geloofwaardige natuursteenafwerking met de bijzondere kenmerken van Strikotherm.

Edward: “Ons systeem is sowieso al luchtdicht door de naadloze, dampopen isolatie. Nu is luchtdicht bouwen de trend, maar eigenlijk waren wij onze tijd dus al ver vooruit met deze manier van verwerken. Met Geopietra op een Strikotherm-systeem bieden we een slanke gevel met lichtgewicht afwerking. Het is makkelijk verwerkbaar, minder arbeidsintensief en daardoor uiteindelijk goedkoper dan andere systemen. Het is een duurzame én luxe jas om een gebouw.”

“Mooi dat er bij zo’n project nu eens is gekozen voor een luxere afwerking”

Van omvangrijke betekenis

Tot slot: wat maakt The Finest of Ockenburgh nu zo speciaal voor de drie heren? “Voor ons is dat zeker de omvang van het project,” licht Dennis toe. “Toen dit op ons pad kwam, wilden we het met beide handen aangrijpen. Inmiddels doen we meer van dit soort grote projecten, maar op dat moment nog niet. Dit was dus een enorme kans. We zijn er dan ook trots op en dankbaar, want het heeft ons een opening geboden voor de toekomst. Zonder jongens als Bas en Edward hadden we zulke grote stappen nooit kunnen maken.”

Voor Bas is de nieuwbouw uniek door de ligging, maar het Geopietra maakt het extra speciaal. “Je loopt zo langs de Geopietra afwerking de duinen in. Het natuurlijke effect is maximaal hier, de gebouwen lijken te verrijzen uit de grond.”

Edward beaamt dat: “Het lijkt alsof zo’n gebouw zweeft. De Geopietra plint zou ook zo uit rots gehouwen kunnen zijn, de natuurlijke uitstraling wordt hierdoor nog eens extra benadrukt. Je ziet ook dat er niet is gekort op materialen. Mooi om te zien dat er bij zo’n omvangrijk project nu eens gekozen is voor een echt luxere afwerking.”

© michel kievits fotografie