Villa, Oosterhout

ArchitectGrosfeld Van Der Velde Architecten
VerwerkerFaike van Gils, Van Gils Gevelisolatie B.V.
AannemerBerende Raamsdonk
SysteemStrikotherm COMFORT
AfwerkingNatuursteenafwerking Geopietra, Strikolith Pearlcoat

Deze schitterende, luxe villa in Oosterhout heeft als basis het Strikotherm gevelisolatiesysteem COMFORT, afgewerkt met Strikotherm Spachtelpleister VARIOSTAR 1mm en nabehandeld met Strikolith Pearlcoat en gecombineerd met Geopietra natuursteenafwerking.
De nabehandeling met Strikolith Pearlcoat zorgt ervoor dat de gevel langer mooi blijft. De afparelende verf zorgt ervoor dat het water niet op de pleisterlaag blijft liggen en vermindert de kans op vervuiling en groene aanslag. Dit betekent niet dat er geen onderhoud meer nodig is, maar het wordt zo wel langer uitgesteld.

Naast strak gestucte witte gevel trekt de Geopietra natuursteenafwerking, afkomstig van The Flagstone Company de aandacht. Elke Geopietra steen wordt natuurgetrouw gereproduceerd (op basis van natuurlijke grondstoffen) en met de hand gekleurd. Door dit traditionele proces is elke steen anders en dus elk eindresultaat uniek.
Het reproduceren van deze natuurstenen kent ook bouwkundige voordelen: de stenen zijn ademend, licht van gewicht, van geringe dikte en hebben een vlakke achterzijde waardoor ze makkelijk bevestigd kunnen worden.