Zorgcentrum de Nieuwpoort, Alkmaar

ArchitectBBHD architecten & ingenieurs
VerwerkerLT Afbouw
SysteemStrikotherm COMFORT
AfwerkingLijm- en Voegmortel FLEX
Steenstrips FLEX

In opdracht van Stichting NIKO en in samenwerking met Planadvies en BBA heeft Ooijevaar | bevlogen bouwers de voorbereiding en uitvoering van een intensieve en grootschalige, gefaseerde verbouwing van Zorgcentrum De Nieuwpoort verzorgd. De plannen voor de verbouwing zijn in bouwteam ontwikkeld, waarbij we het ontwerp samen met onze bouwpartners in 3D tot uitvoeringsgerede stukken hebben uitgewerkt en de nodige optimalisaties hebben doorgevoerd om een zo prettig mogelijke leefomgeving voor de bewoners te creëren.

De verbouwing en renovatie betroffen zowel de binnen- als de buitenzijde van het complex. De bewoners en medewerkers van De Nieuwpoort in Alkmaar hebben wat betreft het laatste niet zozeer een nieuw ΄jasje΄ maar een heus nieuw ΄maatpak΄ gekregen. Zo hebben we de bestaande gevels aan de buitenzijde voorzien van hoogwaardige isolatie, afgewerkt met Strikotherm Steenstrips FLEX die het zorgcentrum een prachtige, chique uitstraling geven. Dit biedt de bewoners ook extra comfort, omdat het gevelpakket in de zomer de warmte buiten houdt, terwijl de appartementen in de winter een aangenamer binnenklimaat krijgen.