Appartementencomplex, Hoofddorp

Architect
Ingenieursburo AKM
VerwerkerLT Afbouw
SysteemStrikotherm COMFORT
Afwerkinglijm- en voegmortel FLEX
Steenstrips FLEX

De twee bijna verlaten kantoorgebouwen gelegen te Hoofddorp hebben een ware metamorfose ondergaan AKM-Reales BV heeft een uniek concept uitgewerkt waarbinnen de twee gebouwen worden getransformeerd naar moderne en duurzame woongebouwen. De in totaal 34 luxe uitgevoerde, doch zeer betaalbare 3- en 4-kamer appartementen verdeeld over 4 bouwlagen vormen een prachtig kleinschalig project.

Het project heeft de pakkende naam LUX gekregen. Uiteraard als referentie naar het te realiseren lux(e) woongenot, maar ook als referentie naar de transparantie van de gebouwen en hiermee de hoeveelheid licht wat binnen de diverse appartementen aanwezig zal zijn, in de natuurkunde ook wel uitgedrukt in lux.

Het duurzame ontwerp van LUX biedt ruimte aan 34 riante gelijkvloerse appartementen met goede buitenruimten, bergingen en allen een eigen overdekte parkeerplaats. Beide gebouwen zijn vanaf de voorzijde bereikbaar middels een brug over beide waterpartijen.

Buiten het gebouw worden de bestaande wegen, tuin met bestaande waterpartijen en kaders grondig gerenoveerd voor een groen karakter aansluitend op de nieuwe woongebouwen.

Binnen de gebouwen is een lift en robuuste betonnen wenteltrap aanwezig. Op de begane grond bevinden zich tevens de nieuw te realiseren bergingsclusters.

De energiezuinige appartementen krijgen een hoogwaardig opleveringsniveau. Zo zal er in ieder appartement ruimte zijn voor een comfortabele badkamer voorzien van modern sanitair en een luxe keuken van alle gemakken voorzien, waaronder een vaatwasser.

Door in transformatieprojecten gebruik maken van de kwaliteiten van het bestaande gebouw is het niet alleen mogelijk bouwkosten beperkt te houden, maar ook de CO2 footprint van de realisatie sterk te reduceren ten opzichte van nieuwbouwvarianten. Alle appartementen zullen dan ook minimaal van een energielabel A-label in energiezuinigheid worden afgeleverd.