Beverweerdstraat, Den Haag

ArchitectA.A.M. Voets Architectuur 
Stedenbouw Landschap BV
Verwerker't Huis
SysteemStrikotherm COMFORT
AfwerkingSteenstrips FLEX
Spachtelpleister BGI

De oude gevels van 334 woningen in de Beverweerdstraat en omliggende straten in Den Haag zijn volledig gerenoveerd. Stucadoorsbedrijf 't Huis verwijderde eerst de oude ornamenten van de gevels om een vlakke ondergrond te krijgen. Het materiaal voor de afwerking kwam van Strikolith.

In september 2018 ging de renovatie van start en afgelopen zomer was het werk klaar en het oud gevelbeeld van de Haagse woningen hersteld. Arte Decor maakte duizenden kleine gereconstrueerde lichtgewicht ornamenten. Vervolgens brachten medewerkers van Stucadoorsbedrijf 't Huis de nieuwe ornamenten aan op een mortellaag om het oude gevelbeeld terug te krijgen. Op de vlakke ondergrond is het Strikotherm gevelisolatiesysteem ‘comfort’ toegepast met als afwerking zowel steenstrips als spachtelpleister.