Zorgcomplex Nudenoord, Rotterdam

ArchitectLengkeek architecten
VerwerkerM van der Looy
SysteemStrikotherm COMFORT
AfwerkingStrikotherm Spachtelpleister BGI 
Strikotherm Steenstrips FLEX

De bestaande situatie betreft een gedateerd woon/zorgcomplex met 116 appartementen. Bouwkundig en installatietechnisch voldoet het niet meer aan de huidige wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid en levensloopbestendigheid.

De nieuwe situatie is een duurzaam, toekomstbestendig en eigentijds appartementencomplex wat wordt gerealiseerd door middel van een ingrijpende renovatie met kwaliteitsimpuls waarbij wordt ingespeeld op de klantvraag en het scheiden van wonen en zorg. Het ontwerp van Lengkeek Architecten wordt gerealiseerd door Bolton Bouw B.V. en zal in 2 fases worden uitgevoerd waarna de eindsituatie bestaat uit 114 (zorg)appartementen (2- en 3 kamer appartementen), een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, kantoorruimte, slaapwacht en diverse ondersteunende ruimten.

De appartementen zijn geschikt voor bewoners met of zonder een (lichte) zorgvraag. Daarnaast maakt het complex een ‘label-sprong’ van label G naar A/A+ waardoor de huidige en toekomstige bewoners sterk zullen besparen op de energiekosten.

Het appartementencomplex is voorzien van Strikotherm gevelisolatiesysteem COMFORT, met als afwerking zowel spachtelpleister als steenstrips! Er is gekozen voor Strikotherm spachtelpleister BGI 1,5 mm en Strikotherm steenstrips FLEX. Wat een prachtige combinatie. Prachtig ontwerp an Lengkeek architecten, en vakkundig aangebracht door Stucadoorsbedrijf M van der Looy.